Elk land heeft een eigen vignet

Hoe regel ik dit

Welk vignet heb ik nodig

Soms voor een stad, brug, tunnel of een heel land. 

Er zijn vele verschillende vignetten en tolkastjes. Hieronder vindt u een aantal keuzes die het regelen van een vignet of tolkastje makkelijker maken. 

Heeft u nog vragen

Mailt u gerust naar info@kampeerspecials.nl voor meer informatie. 

Oostenrijk

Regelt u eenvoudig (minimaal 15 dagen voor vertrek) uw digitale vignet online. Gaat u op het laatste moment, neemt u dan uw kentekenbewijs mee naar de ANWB. Meest ideaal is digitaal. Ook regelt u hier via de link u doorgang over tunnels en bruggen. U koopt daar eenmalig de doorgang voor, en u rijdt zo door!

Duitsland

Voor Duitsland besteld u eenmalig een sticker, die blijft gedurende dit kenteken op uw auto zit geldig. U heeft hem nodig in sommige gebieden, steden en bergwegen. De boetes zijn tegenwoordig digitaal, dus neemt u geen risico. Het betreft een milieu sticker, dus geen vignet. 

U vult het formulier in, dat u kan downloaden en stuurt het op, en is voor 9,90 geregeld. 

Frankrijk

Voor de Franse steden en veel dorpen heeft u een milieu sticker nodig. Een boete is al snel 68 euro als u hem niet heeft. U besteld hem eenvoudig in het Nederlands. Gebruikt u deze link, anders is het niet geldig. Kosten zijn maar een paar euro. U krijgt hem per post toegestuurd.

Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal

Nooit meer wachten bij de tolpoort, en geen gedoe meer met pasjes en losgeld. En nog korting krijgen ook. Dat kan met het tolkastje, die gewoon op meerdere voertuigen meegenomen kan worden. Gaat u ook voor de eenvoud en snelheid. Bestel hem dan snel

Slovenië

Of het nu is voor de Karawankentunnel of de wegen door Slovenië. U heeft een vignet nodig. Deze regelt u eenvoudig door het formulier te downloaden, in te vullen en op te sturen. En u kunt met een gerust hart op reis.  

Denemarken

Voor Denemarken bestaat de Ecosticker niet meer, maar u MOET zich wel aanmelden als u het land in wilt rijden. Dit is voor alle voertuigen van toepassing. U meld zich eenvoudig aan met onze link. Dan is het eenvoudig en snel geregeld.

Noorwegen

In Noorwegen werken ze met een digitaal systeem, het Epass24. Als u zich registreert, kunt u gewoon overal doorrijden en krijgt u later de rekening van de door u gekozen trajecten. Wel even dus registreren met de link hieronder. 

Zwitserland

In Zwitserland is het gebruik van rijkswegen (snelwegen en halfsnelwegen) door middel van een vignet belastbaar. Het gaat om motorrijtuigen, maar ook aanhangers, voor zover deze niet onder de heffing van zwaar vrachtverkeer vallen.

De sticker van 2021 kost 40 frank. Deze is geldig van 1 december 2020 tot 31 januari 2022. Er is geen dag-, week- of maandsticker.

Favoriete landen

Meer informatie, klikt u dan op 1 van de bestemmingen hieronder.. Ook voor busreizen!