Logo Pajos reizen groot nieuwe

Dag tot dag

Via ons wisselpunt gaan we al snel de snelwegen op. Onderweg maken we weer meerdere stopplaatsen, naar ons overnachtingshotel. Deze reis gaan we naar Frankrijk voor de overnachting. Het diner staat natuurlijk weer voor u klaar.
We rijden alweer vroeg door naar Toscane. Onderweg weer vele mooie punten passerend. We rijden Toscane in, en overnachten deze reis in Montecatini Terme. Vlak bij het oude centrum.
Vandaag maken we een dagtocht naar Florence, de hoofdstad van Toscane. Florence is een cultuurstad bij uitstek. Het is de geboorteplaats van de Renaissance en dat is duidelijk te zien aan de paleizen, kerken en kunstschatten in deze stijl. Veel van die kunstschatten zijn te danken aan de eeuwenlange heerschappij van het bankiersgeslacht De Medici. Deze familie had grote belangstelling voor schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. Voor de liefhebbers organiseren we een rondleiding (excl., ca. € 10,-) met een gids om deze geweldige stad te bezichtigen. U zult uw ogen uitkijken en genieten van de mooie overblijfselen uit de Renaissance. Na de rondleiding waarbij u uitgebreid kennis maakt met Florence heeft u de rest van de dag ter vrije besteding in deze bijzondere stad.
Na het ontbijt is ons eerste excursiedoel van vandaag San Gimignano. We brengen een bezoek aan de schitterende kathedraal, het prachtige Palazzo del Popolo en de kerk Sant’Agostino (excl. entree). We vervolgen onze tocht naar het wereldberoemde Siena. Een stad op een heuvel, gedomineerd door het silhouet van de Dom, waar je lekker door de kleine smalle straatjes kunt dwalen. Op de fresco’s, in het Palazzo Pubblico kun je zien dat het straatbeeld van Siena de laatste eeuwen nauwelijks veranderd is.
Montecatini is een heerlijke plaats om vrij te zijn. Heerlijk slenteren door de straatjes, een wijntje pakken of gewoon even winkelen. De tijd is aan uzelf vandaag.
Vandaag gaan we naar het historische stadje Lucca, een oude vestingstad waarvan de stadsmuren nog volledig intact zijn. Een wandeling over deze muur geeft een uniek beeld van de prachtige oude binnenstad. ‘s Middags gaan we naar het beroemde Pisa. Eén van de bekendste gebouwen in Pisa is natuurlijk de ‘scheve toren van Pisa’. De toren leunt op het Campo dei Miracoli. Dit plein omvat ook een aantal gebouwen zoals de kathedraal en de baptisteria. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het centrum van Pisa. Het is wellicht minder bekend, maar zeker niet minder mooi.
We verlaten het mooie Toscane, om richting Frankrijk door de Alpen te rijden. Een mooie reis, met als afsluiting een passend diner.
Al vroeg staat de touringcar weer klaar om u richting Nederland te brengen. In Nederland aangekomen, staat er op ons wisselpunt alweer een lekker diner op u te wachten. Alvorens wij u weer naar huis toe brengen.

Uw gekozen vakantie

Korting en gratis parkeren

Wij rijden via ons wisselpunt in Roermond. Als u hier parkeert en opstapt, dan krijgt u een korting van €25,- per persoon. Dit word op uw factuur berekend. 

Hotel Francia E Quirinale ligt op slechts 5 minuten lopen van het treinstation Montecatini Centro en op 400 meter van het spacentrum van Montecatini. Het biedt een buitenbad en ruime kamers met airconditioning.