Ontspannen genieten

Polen

12 dagen

Nu inclusief Garantiepakket :

Betalen bij definitieve doorgang, Gratis omboeken, als u twijfelt of uw bestemming veilig is en repatriëring  als er toch iets mocht gebeuren op uw reis!
vanaf

€ 799,-

Excursies

Deze reis maken we ook weer prachtige excursies, dit keer onder andere naar de mooiste plaatsen die Polen te bieden heeft. Kijkt u in het programma voor alle informatie. 

Natuurlijk rijden we mooie tochten met onze touringcar. 

Vertrekdata

5 maart 2022           2 april 2022

7 mei 2022               11 juni 2022

3 september 2022   8 oktober 2022

23 december 2022

Comfort class

Programma

Al vroeg vertrekken we naar ons wisselpunt, waar er weer een lekker kopje koffie voor u klaar zal staan. Na ons kopje koffie, rijden we over de Duitse AutoBahn naar ons overnachting hotel.
We rijden vroeg door vandaag, want we gaan naar de mooie stad aan de rivier de Walta. Namelijk Poznan, waar u in het centrum van Poznan u op eigen gelegenheid o.a. de St. Peter en St. Paul basiliek en het raadhuis kunt bewonderen. In de loop van de middag rijden we door naar ons volgende hotel.
We verlaten deze regio, want op de volgende plaats zullen we 2 nachten verblijven. We bezoeken de plaatsen Gdynia en Sopot. Twee kustplaatsen die samen met Gdansk de agglomeratie ‘Dreistadt’ vormen. Vooral Sopot is een gezellig stadje en ook kuuroord met de langste houten pier van Europa (ruim 500 meter!) en één van de oudste casino’s van Europa. Het beloofd weer een mooie dag te worden.
Vanmorgen rijden we naar het mooie Gdansk (Danzig) voor een bezoek. In de 16e en 17e eeuw kende Danzig (Gdansk) zijn gouden eeuw. Het was de rijkste havenstad aan de Oostzee. Tijdens een stadstour door de historische binnenstad waant u zich in het Amsterdam van vroeger met vele prachtige geveltjes. Verder bevindt zich hier de vroegere Lenin-werf, waar Lech Walesa bekend werd als stakingsleider. Natuurlijk heeft u de hele middag om te genieten van deze mooie stad.
Vandaag verlaten we alweer ons hotel, we gaan een mooie rit maken door Mazurie, een prachtig gebied in Polen met wel meer dan 2000 meren en vele bosgebieden. Als hoogtepunt bezoeken we Indrukwekkende Poolse natuur. Later op de dag bezoeken we het dorpje Gierloz, nabij Ketrzyn, waar het Wolfsschanze (Wolvennest) zich bevindt, een oud hoofdkwartier van Hitler. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft hij hier lange tijd gezeten. Aan het eind van de oorlog is het complex grotendeels door de Duitsers zelf opgeblazen.
(excl. entree).
Voor we onze route weer vervolgen naar ons volgende hotel.
Vandaag vervolgen we onze weg naar Warschau, door de schitterende natuur van de Mazurische. Ook weer met prachtige stops op hele mooie punten. In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel.
Het is een korte rit naar het centrum van Warschau, en dat betekend een bezoek onder begeleiding van een lokale gids (incl.) We zien onder andere de bezienswaardigheden zoals het Lazienkipark met het Chopin monument. Uiteraard nemen we ook een kijkje bij het Koningsslot, symbool van de staat Polen. We gaan ook naar de Nowy Swiatstraat, waar u vele klassieke gevels en cafés aantreft. De middag kunt u lekker zelf de stad ontdekken.
We rijden via een mooie route richting Krakau, maar niet voordat we stoppen bij de mijnen van Wielicka, waar we een bezoek brengen aan één van de oudste zoutmijnen (entree excl.) ter wereld. Al in de 11e eeuw werd uit deze mijn zout gewonnen. Onder leiding van een deskundige gids wordt u rondgeleid. U zult versteld staan van de prachtige zoutsculpturen. Hierna rijden we door naar Krakau. Voor de overnachting.
Via een route rijden we nu door naar het mooie oude stadscentrum van Krakau, waar onze lokale gids ons op staat te wachten. In het middeleeuwse centrum vindt u musea, kerken en huizen vanaf de barok tot aan de romantiek periode. De kathedraal wordt als meesterwerk van de Poolse bouwkunst beschouwd. De in Renaissancestijl gebouwde Lakenhal ligt aan het plein Rynek Glowny. Na de rondrit en wandeling, heeft u alle tijd om de stad te bezoeken.
Via een route door de natuur, komen we aan bij het kamp van Auschwitz. Onder begeleiding van onze gids, krijgt u een droevige blik met verhalen van alle gebeurtenissen. Dit kamp was het grootste vernietigingskamp van Europa. Miljoenen mensen hebben hier in de oorlogsjaren de dood gevonden. In de barakken herdenken vele landen, waaronder ook Nederland, in tentoonstellingen de slachtoffers van het kamp.
Aan het einde van de dag rijden we na deze indrukwekkende excursie terug naar ons hotel.
Vandaag gaan we alweer Polen verlaten, en rijden we naar ons overnachting hotel in Duitsland. 
We gaan alweer snel de snelweg op naar Nederland. Waar we vandaag met diverse stops zullen eindigen. Onze laatste stop voor de reis is weer ons wisselpunt, waar er een diner op u staat te wachten. Voor we weer tevreden naar huis rijden.

Exclusief

Niet alle entrees zijn inclusief, net als uw persoonlijke uitgaven. Ook gaan we ervanuit dat u netjes bent gevaccineerd en de booster heeft gehaald. Natuurlijk zorgt u elke dag voor een vers mondkapje en houdt u de nodige afstand!

Reserveren (zonder aanbetaling)

Wisselpunt

wisselpunt pajos reizen

Uw hotels

U kunt ervanuit gaan dat we weer slapen in zeer goede hotels. Waarbij uw kamer altijd is voorzien van een eigen douche, toilet, televisie en een zitje. Zo overnachten we bijvoorbeeld in het Hilton in Krakau… 

Busreizen

Aanbod

Wist u dat wij ook voor u aanbieden

Dagtochten

Een leuke dagtocht naar een Pretpark, Dierentuin, Kerstmarkt of gewoon gezellig winkelen! Het kan met onze dagtochten, het gehele jaar door.

Kampeervakanties

De meeste van onze verzorgde busreizen kunt u ook reserveren met uw camper of caravan. Dus wilt u zelfstandig op reis, met net iets meer! Ook vindt u er alle kampeerinformatie!

Gaat u mee op uw vakantie van uw dromen.

U kunt opstappen in: