Ontspannen genieten

Praag

9 dagen

Nu inclusief Garantiepakket :

Betalen bij definitieve doorgang, Gratis omboeken, als u twijfelt of uw bestemming veilig is en repatriëring  als er toch iets mocht gebeuren op uw reis!
vanaf

€ 579,-

Excursies

Deze reis maken we ook weer prachtige excursies, dit keer onder andere naar:

* Leipzig en Praag

* Boheemse Glas

* KP Lety

* Dresden

Ook hebben we een leuke wijnproeverij en natuurlijk rijden we mooie tochten met onze touringcar. 

Vertrekdata

5 maart 2022           2 april 2022

7 mei 2022               11 juni 2022

3 september 2022   8 oktober 2022

23 december 2022

Comfort class

Programma

We gaan via een snelle route naar Leipzig, waar we in de loop van de middag zullen aankomen. Hier zullen we inchecken en met een diner worden ontvangen. Vanavond lekker uitrusten van de reis.

Als we vanmorgen opstaan, zullen we eerst het ontbijt gaan gebruiken. Na het ontbijt, rijden wij naar het centrum van Leipzig. Hier heeft u een paar uur de tijd om het oude stadscentrum te bezoeken. Natuurlijk heeft onze reisleiding weer de leukste plekjes voor u uitgezocht. We rijden daarna via de snelweg weer verder naar Praag. Hier checken wij in bij het hotel, om snel te gaan dineren.
Vanmorgen rijden wij richting het kasteel van Praag, de plaats waar we onze gids zullen ontmoeten. Deze neemt ons mee door het centrum en langs alle monumenten. Ook behoren de Karlsbrug en zijn kasteel hier natuurlijk bij. Ook, ontvangt u uw kaart voor de stad. Zo kunt u vanmiddag bijvoorbeeld zelf nog een museum bezoeken of het kasteel vanbinnen. Er zijn in het centrum veel leuke eetgelegenheden, en dat zeer betaalbaar. Tegen 20 uur vertrekken wij weer naar het hotel. (Diner excl.)
We verlaten Praag vandaag, we maken een dagtocht met de touringcar door het Boheemse woud. We zullen vele mooie dorpjes passeren, en daar hoort ook de route van het Boheemse glas bij. We bezoeken ook de glasblazerij, zodat u een nog betere indruk zult krijgen. We eindigen weer bij het hotel, waar u weer de avond zelfstandig kan doorbrengen. Maar niet voor we gedineerd hebben in het hotel.
Na het ontbijt zullen we een korte stop maken bij het centrum, voor diegene die lekker de hele dag wil besteden in het centrum. Voor de rest van de groep zullen we doorrijden naar de Dierentuin. Deze dierentuin is op een heuvel gebouwd, en behoort dan ook tot 1 van de mooiste dierentuinen om te bezoeken (entree excl. (korting met pas)). Na 4 uur in de dierentuin, verzorgen wij de transfer weer naar het centrum van Praag. Waar wij dan zullen blijven tot 20 uur. Zodat u ook een hapje kunt eten in het oude centrum. (Diner excl.)
De natuur van de omgeving van Praag is zeer bijzonder. Maar het oude concentratiekamp van KP Letty laat ons ook niet onberoerd. Hier heeft u de tijd om het op u in te laten werken. Hierna, rijden we via een andere mooie route weer door naar Tabor. Tabor is een stad gelegen in de Tsjechische regio Zuid-Bohemen. De stad is genoemd naar de Taborberg in Israël, de berg waar Jezus volgens het Nieuwe Testament van gedaante verwisselde. Tegenwoordig wordt Tábor vaak vertaald als “kamp” in het Tsjechisch. Door de stad loopt de rivier Lužnice. Het oude marktplein is zeer bijzonder. Na een middagstop, zullen we weer binnendoor terugrijden naar ons hotel. Waar we zullen dineren in het hotel.
Soms is een dag voor uzelf ook fijn. U kunt genieten van het ontbijt, lekker wandelen, wat musea bezoeken. Een borrel doen, of misschien we de Praag kaart gebruiken voor een gratis rondrit door de stad. Er zijn vele mogelijkheden, heeft u vragen. Stelt u deze gerust aan uw reisleiding. Vandaag dus een vrije dag… Geniet u ervan. Ontbijt en Diner zijn incl. vandaag.
We ontbijten lekker vroeg vandaag, stappen in de touringcar en gaan op weg. Want we willen vroeg in Dresden zijn. Hier bezoeken we het stadscentrum, en heeft u lekker de tijd om rond te kijken. Dresden is de hoofdstad van Saksen, een deelstaat gelegen in het oosten van Duitsland. Wat betreft inwoneraantal is het de derde stad na Berlijn en Leipzig gelegen in het voormalige Oost-Duitsland. Dresden heeft meerdere rampen overleeft, waarvan het bombardement in de nacht van 13 op 14 februari 1945 de ergste was. Vijfentwintig duizend doden en tientallen duizenden vernietigde gebouwen waren het resultaat van één van de zwaarste bombardementen die tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Omdat het communistische bewind besloot de getroffen gebouwen na de oorlog helemaal te slopen bleef er maar weinig van het oorspronkelijke Dresden over. Slechts enkele historische gebouwen werden herbouwd zoals de Semperoper en de Zwinger. Na de Duitse hereniging in 1990 is men begonnen met een deels herstel naar het oude barokke beeld zoals dat in Dresden voor de oorlog te zien was. De Frauenkirche werd geheel herbouwd en rondom de kerk verrezen prachtige barokke panden die Dresden de allure van weleer teruggaven. Hoewel een groot deel van de gebouwen in de binnenstad vrij jong zijn, lijken ze oud. De manier waarop men van de binnenstad van Dresden een nieuwe oude stad gemaakt heeft verdient veel respect. Na het bezoek, rijden we naar ons hotel voor het diner en de overnachting. Om morgen weer verder te gaan.
Na het ontbijt, rijden we direct naar Nederland om weer naar uw uitstappunt te gaan. We sluiten daarmee een mooie busreis naar Praag, Leipzig en Dresden af.

Exclusief

Niet alle entrees zijn inclusief, net als uw persoonlijke uitgaven. Ook gaan we ervanuit dat u netjes bent gevaccineerd en de booster heeft gehaald. Natuurlijk zorgt u elke dag voor een vers mondkapje en houdt u de nodige afstand!

Reserveren (zonder aanbetaling)

Wisselpunt

wisselpunt pajos reizen

Uw hotel Royal Praag

Na het ontbijt, rijden we direct naar Nederland om weer naar uw uitstappunt te gaan. We sluiten daarmee een mooie busreis naar Praag, Leipzig en Dresden af.

Hotel Royal Prague ligt op minder dan 2,5 km van het Praagse Nationaal Museum in Praag. Het beschikt over gratis Wifi in het hele gebouw. Voor een drankje kunt u terecht in de eigen bar.

De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders. Sommige accommodaties beschikken over een zithoek waar u kunt ontspannen. U kunt genieten van een kop koffie op uw eigen balkon of patio. Elke kamer heeft een eigen badkamer. Voor extra comfort zijn er gratis toiletartikelen en een haardroger aanwezig.

Busreizen

Aanbod

Wist u dat wij ook voor u aanbieden

Dagtochten

Een leuke dagtocht naar een Pretpark, Dierentuin, Kerstmarkt of gewoon gezellig winkelen! Het kan met onze dagtochten, het gehele jaar door.

Kampeervakanties

De meeste van onze verzorgde busreizen kunt u ook reserveren met uw camper of caravan. Dus wilt u zelfstandig op reis, met net iets meer! Ook vindt u er alle kampeerinformatie!

Gaat u mee op uw vakantie van uw dromen.

U kunt opstappen in: