Ontspannen genieten

Europapark

2 dagen

Nu inclusief Garantiepakket :

Betalen bij definitieve doorgang, Gratis omboeken, als u twijfelt of uw bestemming veilig is en repatriëring  als er toch iets mocht gebeuren op uw reis!
vanaf

€ 299,-

Vertrekdata 2022

 • 13 januari
 • 11 februari
 • 11 maart
 • 25 maart
 • 15 april
 • 29 april
 • 13 mei
 • 27 mei
 • 10 juni
 • 24 juni
 • 1 juli
 • 8 juli
 • 15 juli
 • 5 augustus
 • 12 augustus
 • 19 augustus
 • 9 september
 • 23 september
 • 7 oktober
 • 21 oktober
 • 11 november
 • 25 november
 • 2 december
 • 23 december

Tourist class

Programma

Vandaag rijden we vanuit uw opstapplaats naar het mooie park, het Europapark in het zuiden van Duitsland. We gaan ons eerst inchecken, waarvandaan u eenvoudig met de gratis pendelbus naar het park zelf gaat en terug. U kunt de dag met de door ons ontvangen entreekaarten continue bezoeken. En heeft de rest van de dag vrij om dit te kunnen doen
U kunt heerlijk ontbijten en daarna geeft u de bagage af bij de bagagekluis van het hotel. Daarna kunt u genieten van de rest van dit mooie park. Omstreeks 17.45 vragen wij u om weer bij de touringcar te zijn, zodat wij om 18 uur weer naar Nederland kunnen vertrekken. 
Meer dan 100 attracties, shows en achtbanen! Het ideale park voor een vakantie met de familie.
Zeven jaar na de opening begon het attractiepark zich te richten op het thema Europese landen. In 1982 opende het themagebied Italië. Het eerste themagebied gebaseerd op het nieuwe thema. Het themagebied opende tezamen met twee darkrides: Geisterschloss en Ciao Bambini. Vanaf dat moment maakte het attractiepark duidelijk gebruik van de ervaringen en inspiratie die de familie Mack in Amerikaanse attractieparken had opgedaan. Een deel van de attracties die gebouwd werden in de jaren 80, waren duidelijk geïnspireerd op attracties in het Disneyland Resort en Walt Disney World Resort. Zo is het Geisterschloss gebaseerd op The Haunted Mansion en Ciao Bambini op it’s a small world. Opvallend is daarbij dat het Walt Disney World Resort in 1982 het attractiepark Epcot opende. Een attractiepark dat grotendeels ook als themalanden heeft.
In 1983 opende de 76 meter hoge Euro-Tower. Deze uitkijktoren opende voor het eerst op de Münchenstein Grün 80, op de Kassel Bundesgartenschau 1981 (de Duitse Floriade) en op de Floriade 1982. Een jaar later in 1984 opende het themagebied Nederland. Tezamen met het Nederlandse themagebied opende Europa-Park Alpenexpress “Enzian”, de allereerste achtbaan van het attractiepark. Een jaar later in 1985 opende in het Nederlandse themagebied de theekopjesattractie in Delfts blauwe kleurstelling. Ook opende datzelfde jaar de Schweizer Bobbahn. Echter nog zonder het themagebied Zwitserland. In 1987 opende het attractiepark Piraten in Batavia, de derde darkride in het attractiepark, die duidelijk geïnspireerd was op de Disney-attractie Pirates of the Caribbean.
In 1988 opende het themagebied Engeland, waarna een jaar later de spin ’n puke Jungfrau-Gletscherflieger opende. In 1990 werd overdekte achtbaan Eurosat voor het publiek geopend Tezamen met het themagebied Frankrijk, waarin de attractie zich bevond. Eurosat was een blikvanger in het park vanwege de grote zilveren bol, waarin de attractie zich bevond. Ook deze attractie is gebaseerd op diverse Disney-attracties. De uitkijktoren Euro-Tower werd na de opening van het themagebied Frankrijk toegevoegd aan dit land. In datzelfde jaar ontving Europa-Park de Applause Award en versloeg daarmee de attractieparken Efteling en Busch Gardens Williamsburg in de finaleronde. Ook werden de themagebieden Wickieland en Lila Chocoland geopend. Wickieland bestaat inmiddels niet meer en Lila Chocoland herbergt anno 2020 het restaurant FoodLoop en een theater in het themagebied Luxemburg.
In 1991 ontving het attractiepark 2 miljoen bezoekers. Ook opende de rapid river Fjord Rafting, het eerste gedeelte van het themagebied Scandinavië dat een jaar later geopend werd. Nog eens een jaar later, in 1993, werd het schommelschip Vindjammer aan Scandinavië toegevoegd. Het themagebied Zwitserland opende datzelfde jaar. In 1994 werd Spanje aan Europa-Park toegevoegd en opende in Frankrijk de darkride Universum der Energie, gebaseerd op een Disney-attractie. De monorail EP-express opende in 1995 met een aantal stations en diende als transportsysteem door het gehele park. Daarbij opende Europa-Park het eerste hotel. Het hotel El Andaluz met als thema Portugal was in een jaar tijd voor 87% volgeboekt. In 1996 opende het themagebied Duitsland.
Twee jaar later in 1998 werd Rusland aan het park toegevoegd tezamen met de darkride Schlittenfahrt Schneeflöckchen. De in 1997 geopende achtbaan Euro-Mir geopend werd ook aan Rusland toegevoegd. Een jaar later opende het attractiepark een kampeer- en caravanterrein waar bezoekers konden overnachten. In 1999 werd Zwitserland uitgebreid met de achtbaan Matterhorn-Blitz en werd er begonnen met de bouw van een tweede hotel, het in Middeleeuwse stijl gebouwde hotel Castillo Alcazar. Grenzend aan Zwitserland opende in 2000 het themagebied Griekenland tezamen met twee attractie: Fluch der Kassandra en Poseidon. Ook werd in 2000 een bezoekersrecord van 3 miljoen verbroken. Het jaar daarop begon het park met een winteropenstelling. Voorheen was Europa-Park alleen van april t/m oktober geopend. 180.000 bezoekers bezochten de winteropenstelling van het park.
In 2002 wordt de achtbaan Silver Star aan het themagebied Frankrijk toegevoegd. Tien jaar lang was de attractie de hoogste achtbaan van Europa. Een jaar later werd het kampeerterrein uitgebreid met een tipi-dorp. In 2004 opende het derde themahotel van het park. Het hotel Colosseo in Italiaanse stijl. In 2005 kreeg Portugal een plek in het park met als blikvanger Atlantica SuperSplash. In 2007 opende het hotel Santa Isabel in Portugese stijl.[3] Ook kreeg themagebied Griekenland de interactieve darkride Abenteuer Atlantis. De attractie werd ontworpen door Michel den Dulk, een oud-medewerker van de Efteling. Dezelfde Den Dulk ontwierp het themagebied IJsland dat in 2009 tezamen met de achtbaan Blue Fire Megacoaster opende. Een jaar later opende in IJsland Whale Adventures – Splash Tours. In 2010 werd de attractie Ciao Bambini omgebouwd en hernoemd tot Piccolo Mondo en werd het kampeerterrein uitgebreid met bebouwing in de stijl van het Wilde Westen. In datzelfde themagebied, Italië, opende in 2011 de hangende monorail Volo Da Vinci.
In 2012 opende Europa-Park een vijfde hotel, het hotel Bell Rock. Ook werd de achtbaan Wodan – Timburcoaster aan het themagebied IJsland toegevoegd. Een jaar later won Europa-Park een Thea Award. In 2014 opende het vrijwel overdekte themagebied Koninkrijk van de Minimoys. Het park week hierbij af van het landenthema. Blikvanger in het themagebied was de attractie Arthur. Een jaar later werd de attractie Whale Adventures – Splash Tours hernoemd naar Whale Adventures – Northern Lights. In 2016 verwelkomt Europa-Park het themagebied Ierland inclusief de achtbaan Ba-a-a Express.

Exclusief

Niet alle entrees zijn inclusief, net als uw persoonlijke uitgaven. Ook gaan we ervanuit dat u netjes bent gevaccineerd en de booster heeft gehaald. Natuurlijk zorgt u elke dag voor een vers mondkapje en houdt u de nodige afstand!

Reserveren (zonder aanbetaling)

Wisselpunt

wisselpunt pajos reizen

Uw museum hotel

Breng een nacht door in het museum – een unieke beleving!

276 gethematiseerde kamers en 28 suites
Restaurant Bubba Svens in de stijl van een oud boothuis
Fine dining restaurant Tre Krønen & „chefs table “met exclusief kijkje in de keuken
Bar Erikssøn, genoemd naar de IJslandse zeevaarder en ontdekker Leif Eriksson
Café Konditori op de eerste verdieping met zelfgemaakt gebak en pâtisserie
Twee multifunctionele ruimtes voor evenementen „Kon-Tiki“ & „Vineta“
Historische voorwerpen van de „Adventure Club of Europe “
Shuttleservice per bus van en naar Europa-Park

DELUXE-KAMER heeft Klimaatregeling, kluisje, douche/toilet, haardroger, flatscreen-tv, bureau, telefoon, high-speed internet (W-LAN). Alle kamers zijn niet-roken-kamers.

Bijzondere kenmerken: aparte slaapkamer met tweepersoonsbed, woon- en slaapgedeelte met stapelbed en tweepersoonsbed, twee flatscreens Gratis: 2 flessen water 0,5 liter ter verwelkoming

 

Busreizen

Aanbod

Wist u dat wij ook voor u aanbieden

Dagtochten

Een leuke dagtocht naar een Pretpark, Dierentuin, Kerstmarkt of gewoon gezellig winkelen! Het kan met onze dagtochten, het gehele jaar door.

Kampeervakanties

De meeste van onze verzorgde busreizen kunt u ook reserveren met uw camper of caravan. Dus wilt u zelfstandig op reis, met net iets meer! Ook vindt u er alle kampeerinformatie!

Gaat u mee op uw vakantie van uw dromen.

U kunt opstappen in:

Bent u gevaccineerd en 16 jaar of ouder

Dan kunt u gewoon mee. Echter! in de bus is een test niet voldoende.